Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ze śliwkami i kokosem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 330
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 284
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 330
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 284
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i skórką z cytryny. Kiedy masa będzie puszysta, kolejno wbij jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.
Sypkie porcjami wsyp do ucieranej masy. Wymieszaj mikserem.
Śliwki umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Miąższ pokrój na duże kawałki i wrzuć je do ciasta. Foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz około 50 minut.
12 porcji, 20 minŹródło: Naj