Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 150
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 45
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 109
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 150
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 45
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 109
Składniki
Biszkopty posmarować od spodu powidłami i składać do siebie. Układać na blaszce jeden obok drugiego.
Gotujemy budyń z 1 łyżką cukru. Odstawiamy do wystygnięcia.
Miękkie masło miksujemy dodając stopniowo budyń.
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie porcji wody. Odstawiamy do wystudzenia.
Tężejące galaretki wlewamy do kremu i dokładnie miksujemy na jednolitą masę.
Krem wykładamy na biszkopty i schładzamy w lodówce.
Pozostałe dwie galaretki również rozpuszczamy w połowie porcji wody, a gdy zacznie gęstnieć wylewamy na krem i wstawiamy do lodówki.
Składniki polewy (z wyjątkiem żelatyny) zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i łączymy z wcześniej namoczoną i rozpuszczoną żelatyną. Gęstniejącą polewą (musi być już prawie chłodna) polewamy ciasto. Ponownie wstawiamy do lodówki.
SMACZNEGO