Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pulchne, aromatyczne i bardzo, bardzo smaczne. Przygotowanie błyskawiczne. Nieco czasu zabiera tyko pieczenie. Serdecznie polecam.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Keksówkę o wymiarach 32x11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Suszone śliwki drobno pokroić. W głębszym naczyniu zblendować twaróg z jajkami, cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Teraz już wystarczy wyrobić ciasto łyżką. Na koniec dodać jeszcze pokrojone śliwki. Masę przełożyć do keksówki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.