Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkami i wiórkami kokosowymi"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 913
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 913
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Biszkopt: białka ubij z solą, dodaj cukier, żółtka, obie przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Wsyp wiórki kokosowe, połącz. Piecz 20 min w 190°C.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, zagęstnikami i bitą śmietaną. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Posmaruj ciasto (możesz je skropić ponczem cytrynowym – sok cytrynowy utrzyj z cukrem i gorącą wodą, ostudź). Truskawki pokrój, ułóż na cieście. Zalej tężejącymi galaretkami (rozpuszczonymi w 300 ml wody). Schłodź.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie