Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zawsze się udaje, no i przepyszne!!! Można robić ręcznie, mikserem, blenderem, jak kto woli.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 917
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 917
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem. Można także ręcznie, jak nie chcemy za dużo brudzić.
Do masy dodać oliwę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszać.
Dodać aromat i wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste.
Ciasto wylać na blaszkę o wym. ok. 24x30 cm. na wierzchu "gęsto" ułożyć truskawki obtoczone w mące- lepsze będą takie średnie, aby nie opadły na dno.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160-170 st.C 1-1,5h.
Wyjąc, ostudzić, posypać cukrem pudrem. Znika błyskawicznie i jeszcze się nie zdarzyło by nie wyszło. Smacznego!!!