Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z owocami, a gdy jeszcze placek jest z kruszonką, mniam, to już mamy komplet. Poniżej pyszne, szybkie i proste ciasto ze śliwkami. Oczywiście można je upiec z innymi owocami.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 172
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Kruszonka - Składniki wyrobić, dobrze schłodzić w lodówce. Blaszkę o wymiarach około 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, osuszyć, przeciąć na pół, wydrylować. Ciasto - Cukier i cukier waniliowy utrzeć z margaryną. Stopniowo dodać jajka, olej i śmietanę. Dolać rum. Dosypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zmiksować na puszystą masę. Ciasto przełożyć do foremki. Owoce wyłożyć na ciasto. Zimną kruszonkę zetrzeć na ciasto (na tarce). Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. C (kruszonka powinna się zrumienić).