Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z rabarbarem oraz bitą śmietaną.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 921
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 921
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 120
Składniki
Białka ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę, dodajemy cukier waniliowy. Dodajemy pojedyńczo żółtka. Na ubitą masę przesiewamy mąkę, mąkę ziemniaczną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy 25x30 cm i pieczemy ok.25min w temp. 170 stopni. Po upieczeniu całkowicie studzimy.
Rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy cukier oraz wodę i gotujemy na małym ogniu żeby rabarbar zmiekł. W tym czasie budyń rozrabiamy z wodą. Do ugotowanego rabarbaru dodajemy galaretki oraz rozrobiony budyń i dokładnie mieszamy. Chwilę gotujemy by masa zgęstniała. Przygotowaną masę odstawiamy w zimne miejsce do wystudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki by masa całkowicie ztężała. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i śmietan fix na sztywno. W osobnej misce miksujemy krótko serek mascarpone, dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy. Wykładamy na masę rabarbarową. Na koniec kruszymy herbatniki i posypujemy nimi wierzch ciasta.