Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto biszkoptowe z masą serowo-śmietankową.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1701
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 72
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1701
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Składniki
Tortownica 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Biszkopt. Mąkę i skrobię przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej partiami wsypać przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki lub łyżki. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w temperaturze 160 – 170ºC przez około 30 –40 minut. Ostudzić i przekroić na pół Krem. Schłodzoną śmietanę i serek zmiksować, pod koniec dodając cukier waniliowy, puder i fix. Gotową masę wymieszać z owocami. Spód biszkopta lekko spryskać ponczem, nałożyć prawie 2/3 kremu, przykryć wierzchem biszkopta, lekko spryskać ponczem. Wierz i boki ciasta pokryć resztą masy. Całość schłodzić w lodówce.