Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie , proste ciasto o delikatnym , rozpływającym się smaku. Ja zrobiłam blachę 20 na 25.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1175
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1175
Składniki
Jajka wbijam do miski , dodaję 3/4 szkl. cukru i ubijam 5 minut następnie dodaję olej. Mąkę i proszek do pieczenia wsypuję do zmiksowanych jajek i dokładnie mieszam łyżką. Blachę wykładam papierem do pieczenia , wylewam 3/4 ciasta i piekę 15 minut w tem. 180 stopni..
Budyń gotuję z resztą cukru , tak jak na op. tylko że dodaję 300 ml. mleka.
Kiedy ciasto się podpiecze wyciągam z piekarnika. Rozkładam mus jabłkowy , na to budyń i wylewam resztę ciasta. Piekę dalej ok. 25 minut. Ciasto powinno ładnie się zrumienić.
Po upieczeniu wyciągam , pozostawiam do ostudzenia i posypuję cukrem pudrem.