Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z dodatkiem mleka skondensowanego. Bez wyrabiania, podpiekania czy wyrastania. Wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki, upieczesz i możesz cieszyć się super miękkim ciastem. Tego wypieku nie da się zepsuć, każdy laik z poradzi sobie z nim bez najmniejszego problemu.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
Do wysokiego naczynia przelej mleko skondensowane, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło i zmiksuj. Następnie nie przerywając miksowania, dodawaj po 1 jajku.
Gdy składniki się połączą, do masy przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj lub ponownie, krótko zmiksuj na niewielkich obrotach.
Ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 50-60 minut. Przed wyjęciem z pieca zrób test „suchego patyczka”.