Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne ciasto,smakiem przypomina biszkopt.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Masło rozpuścić ,lekko przestudzić.Żółtka oddzielić od białek.Dać do miski. Dodać cukry i zmiksować na puch. Białka ubić ma sztywno. Do utartych żółtek dać mąkę,pr,do pieczenia,sok i skórkę z cytryny ,rozpuszczone masło. Zmiksować.Na końcu dać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć ciasto,4 łyżki zostawić na wierzch. Do jabłek dać łyżkę cynamonu wymieszać i wyłożyć na ciasto. Do odłożonego ciasta dodać mąkę tyle by zrobiła się kruszonka,palcami kłaść kopczyki na jabłkach. Piec w 180st.do zrumienienia,Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Smacznego!