Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z jabłkami i jagodami"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 558
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 67
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85713
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 558
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 67
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85713
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
10 porcji • : 10 min • pieczenie: 45 min • 270 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Zmiksuj na gładką masę mąkę, proszek do pieczenia, cukier, masło, ekstrakt waniliowy, jajka i mleko. Przełóż masę do natłuszczonej tortownicy o śr. 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłko wydrąż i pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na wierzchu ciasta, posyp jagodami i brązowym cukrem. Piecz 45 minut (aż patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy). Podawaj z lodami waniliowymi.Źródło: Olivia