Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z kawałkami jabłek i budyniem. Doskonały smakołyk do popołudniowej kawy.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, jajko oraz cukier puder. Wszystko razem zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około godzinę do lodówki.
Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy pod przykryciem do wystudzenia.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki. Posypujemy cynamonem.
Tortownicę smarujemy masłem, następnie oprószamy odrobiną bułki tartej, tak aby pokryła równo spód i brzegi naszej formy.
Kruche ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim spód i brzegi formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie wyciągamy ciasto, na wierzch wylewamy gotowy, przestudzony budyń oraz pokrojone owoce. Całość pieczemy przez około 30 minut. Upieczone ciasto dekorujemy cynamonem.