Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze wychodzi, nie ma innej opcji. :-)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 61
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 61
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem. Dodać bakalie, wymieszać i odstawić na godzinę do chłodnego miejsca. Następnie wbić jajka, dodać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do wąskiej blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45 min. Smacznego.