Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
ciasto:
ubić białka, a następnie dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz proszek do pieczenia z mąką i budynie czekoladowe i delikatnie wymieszać
piec ok 40 min w temp. 175 stopni C
krem:
przygotować budyń (2 budynie w 3 szklankach mleka) i ostudzić
budyń utrzeć z margaryną i chałwą
ostudzone ciasto przekroić na pół, a następnie przełożyć masą chałwową
cienką warstwę masy położyć na wierzch ciasta, udekorować kakao lub startą gorzką czekoladą