Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z białek i maku. Długo zachowuje świeżość i smak. Przepis doskonale sprawdzi się w sytuacjach, kiedy macie nadmiar białek po pieczeniu np. kruchych ciasteczek. Sam proces przygotowania zajmie Wam dosłownie chwilę. Po upieczeniu możecie delektować się jego smakiem nawet do tygodnia.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 61
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1011
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 22
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 61
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1011
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 145
Składniki
Białka ubij z cukrem na puszystą, sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki mieszaj delikatnie łyżką. Następnie do ciasta wlej olej i wsyp mak. Ponownie przemieszaj składniki.
Niewielką blaszkę lub keksówkę wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Ciasto z białek i maku piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).