Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z agrestem i różową pianką"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 69
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 69
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1055
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Wszystkie ciasta starannie siekam i zagniatam ciasto. Dzielę je na dwie części – jedną trochę większą. Tę większą rozwałkowuję i wylepiam nią dno blaszki do pieczenia (moja ma 25 x 34 cm). Na cieście rozkładam agrest.
Białka ubijam na sztywną pianę, stopniowo wsypuję cukier, a na końcu kisiel. Masę wykładam na agrest. Na wierzch ścieram na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Piekę w temp. 190oC ok. 40 min.
80 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie