Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przygotuj ciasto z naszego przepisu i zaskocz swoich bliskich!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Marchewkę umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce, najlepiej z małymi oczkami. Mąkę przesiej wraz z sodą oczyszczoną, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj suche składniki, a następnie dodaj jajko, mleko i olej. Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszaj delikatnie marchewką i odrobinę soli.
Przełóż ciasto do formy i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 35 minut do suchego patyczka. Odstaw do wystygnięcia. Teraz przygotuj polewę. Wymieszaj kwaśną śmietanę z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Wyłóż na wierzch ciasta.