Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto waniliowo-czekoladowe"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 40
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 40
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Startą czekoladę, masło, cukier, orzechy, 1 op. cukru waniliowego i szczyptę soli i proszek do pieczenia zmiksuj. Dodawaj po jednym żółtku, likier oraz białka ubite na sztywną pianę. Przełóż na blachę (32x38 cm) i piecz 20 min w temp. 200 st.
Marcepan zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj. Przestudzone ciasto rozetnij na dwie warstwy. 5 szkl. śmietany, 4 op. cukru waniliowego i sosem waniliowym ubij na sztywną pianę. 3/4 kremu rozłóż na spodzie ciasta, przykryj drugą warstwą i rozsmaruj resztę kremu.
Nakryj marcepanem i oprósz kakao. Podziel ciasto na porcje. Ubij pozostałą śmietanę z cukrem waniliowym i udekoruj nim ciastka jak na zdjęciu.
Czas przygotowania: 105 minut 461 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień