Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mirabelki to niepozorne owoce, ale do ciasta są idealne, dodają mu aromatu i dzięki nim ciasto nie jest zbyt słodkie.
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Najpierw należy przygotować kruszonkę, by zdążyła dobrze się schłodzić w lodówce. Roztopić masło, dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić do połączenia składników. Przykryć miskę i wstawić na 15 min. do lodówki.
Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, wbić jajka i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Zmiksować dodając śmietanę.
Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Posypać równomiernie powierzchnię bułką tartą i ułożyć wydrylowane mirabelki. Na owoce pokruszyć przygotowaną kruszonkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45-50 min. w temp.180 stopni C. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem ( kto lubi może dodać nieco cynamonu )..