Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-11-2020
Szybkie i proste ale efektowne ciasto. Nikt Wam nie uwierzy że zrobiliście je w 20 minut.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki mieszamy max 5 minut w robocie kuchennym. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 C około 30 minut. Studzimy. Warstwa dyniowa. Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Studzimy. Schłodzone mieszamy z musem dyniowym, cukrem i sokiem cytrynowym. Z ciasta odkrawamy wierzch i odkładamy na bok. Spód ciasta wkładamy do tortownicy lub nakładamy obręcz. Na ciasto wykładamy mus dyniowy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa dyniowa stężeje ubić śmietanę. Masa śmietankowa. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i śmietan-fix. Ubitą śmietanę rozłożyć na musie dyniowym. Na wierzch pokruszyć środek odkrojonego ciasta. Schłodzić..