Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to smak mojego dzieciństwa. Moja babcia robiła właśnie takie przez cały sezon owocowy. Można do niego dodać dowolne owoce, ale najlepsze jest z jeżynami albo wiśniami.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 125
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 125
Składniki
Składniki na zwykłą prostokątną blachę. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy z odrobiną cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z resztą cukru. Dodajemy jogurt, olej, cukier waniliowy, proszek i mąkę. Dobrze mieszamy mikserem. Dodajemy pianę z żółtek i mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie, aby owoce pozostały w całości. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.