Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
50 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji 50 gr • Przepis na 12 porcji.
Margarynę ucieram z cukrem. Stale ucierając, dodaję po jednym jajku. Pod koniec wsypuję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam.
Ciasto przekładam do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy (śr. 24 cm). Na wierzchu rozkładam połówki śliwek, skórką do dołu.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC. Piekę 30-35 min.
Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie