Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie które może wykonać każdy.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14410
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14410
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Blachę do pieczenia (34 x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jedną warstwę herbatników. Rozpuszczamy dwa opakowania galaretki w 1,5 szklanki gorącej, gotowanej wody. Galaretkę odstawiamy do stężenia.
Myjemy 40 dag truskawek. Połowę z nich kroimy w ćwiartki, pozostałą cześć w połówki. Truskawki które pokroiliśmy w połówki układamy na herbatnikach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ser oraz tężejącą galaretkę. Całość mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki truskawki. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. Odstawiamy do schłodzenia.
Dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej, gotowanej wody. Pozostałe truskawki myjemy, kroimy na połówki i układamy dość ciasno na herbatnikach. Zalewamy tężejącą galaretką. Posypujemy wiórkami kokosowymi.