Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do wykonania, robi się go bardzo szybko a najważniejsze: to zawsze się udaje.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Jajka i cukier dobrze ubić trzepaczką sprężynową. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Pod koniec wlać do ciasta olej i kilka kropli aromatu, delikatnie wymieszać. Foremkę do ciasta o wym. 12x24 cm, wysmarować masłem lub margaryną, posypać bułką tartą lub mąką, Wyłożyć ciasto./ Ja do ciasta włożyłem jeszcze trochę truskawek mrożonych /. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.