Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto teściowej"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 422
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 274
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 422
Składniki
Mąkę, masło, cukier, żółtka, proszek do pieczenia zmiksuj. Podziel na dwie części. Pierwszy placek piecz 25 minut w temp. 180°C. Na drugi wyłóż pianę ubitą z cukrem i sokiem z cytryny. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Przygotuj galaretki. Na ciasto wylej tężejącą galaretkę.
Zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Wlej letnią żelatynę, zmiksuj. Gdy się lekko zetnie, ułóż na galaretce. Nałóż placek z bezą. Posyp płatkami.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Alina Waliczek mieszka w Dzimierzu</strong>Źródło: Dobry Tydzień