Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne. Wyśmienicie smakuje i pięknie prezentuje się na stole.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 103
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 167
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1237
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5768
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 103
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6603
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 167
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1237
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5768
Składniki
Truskawki zamroź dzień wcześniej. Szpinak rozmroź (ja podgrzewałam na patelni). Jajka ubij przy użyciu miksera z cukrem. Dodawaj powoli olej. Dodaj oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodaj szpinak. Wymieszaj łyżką. Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (25x36). Piecz w 170 stopniach C przez ok. 1 h. Placek przekrój na dwie części. Jedną zostaw w całości, drugą pokrusz. Truskawki posiekaj. Galaretki rozpuść w dwóch szklankach wody. Wlej je do truskawek. Zmiksuj. Masę truskawkową wyłóż na ciasto. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Przykryj śmietaną masę truskawkową. Wierzch ciasta pokryj pokruszonym ciastem. Ciasto można ozdobić cukrową posypką.