Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest podobny do sernika oraz łatwy w przygotowaniu.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 34
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 249
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1692
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 34
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 249
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1692
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podzielić na dwie części.
Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Połączyć z pianą ubitą z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Nałożyć masę, następnie resztą kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.