Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie i orzeźwiające ciasto składające się z biszkoptu masy śmietanowej oraz galaretki malinowej i malin .
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 39
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij z cukrem dodając po jednym żółtku . Dolej olej i dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Delikatnie wymieszaj i przelej do blaszki o wymiarach 20x 30 wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 st około 25 minut.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan - fix , dodaj mascarpone , wyłóż na wystudzony biszkopt , wstaw do lodówki .
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na masie śmietanowej ułóż maliny i zalej tężejącą galaretką .
Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.