Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto serowe z truskawkami"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6622
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 6622
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 56
Składniki
Kostkę do pieczenia Kasia odmierzyć za pomocą podziałki znajdującej się na opakowaniu. Rozpuścić w rondelku. Odstawić do przestudzenia. Jajko roztrzepać z mlekiem i wymieszać z przestudzoną Kasią.
Mąkę bezglutenową wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Wlać płynne i całość dobrze wymieszać. Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę. Dodać twaróg i zagnieść ciasto.
Formę o wymiarach 22x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przełożyć lekko rozwałkowane ciasto. Truskawki pozbawić szypułek, rozłożyć na cieście. Posypać cukrem trzcinowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 35 minut.
około 50 min.
Na sernik najlepiej wziąć twaróg półtłusty albo tłusty. Od sera chudego ciasto będzie suche i mało smaczne. W ostateczności można jed nak wymieszać twaróg chudy z odrobiną tłustej śmietany.Źródło: Życie na gorąco