Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis świąteczny,ale to w niczym nie przeszkadza by go zrobić do niedzielnej kawki.Serdecznie polecam:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1195
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1195
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 284
Składniki
Mak zalać letnim mlekiem by napęczniał.Dodać wszystkie produkty-orzechy posiekane skórka,miód,rodzynki,żoltka jajek,cukier puder,pr.do pieczenia i roztopione masło. Wszystko zmiksować na końcu dodać pianę ubitą z białek. Foremkę 25/36 wyłożyć papierem do pieczenia. W drugim garnku przygotować ser. Do sera dodać cukier waniliowy,cukier puder,sok z cytryny i skórkę,4 żółtka,mąkę ziemniaczaną,kaszę mannę,kandyzowaną skórkę z pomarańczy,rodzynki po dwie garści. Wszystko zmiksować ,na końcu dodać ubitą pianę z białek.. Łyżką na przemian układać mak i ser.Forma szachownicy. Dać do nagrzanego piekarnika do 180st. Piec na złoty kolor.
Po upieczeniu ciasto wyjąć i przestudzić. Na wierzch zrobić polewę lub rozpuścić 2 czekolady w kąpieli wodnej. Rozprowadzić po wierzchu i posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego życzę!