Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
upiec biszkopt; białka ubić na sztywno dodać 1 szkl cukru następnie cały czas ubijając dodać żółtka rozmącone z octem na koniec powoli wsypywać zmieszane mąki z proszkiem wymieszać delikatnie i wylać na blachę piec ok 30 min w temp 200 st wystudzić i przekroić na pół
szklankę mleka zagotować z 3 łyżkami cukru i wlać w to budyń rozmącony w 1/2 szkl mleka ugotować do zgęstnienia i zimny utrzeć z 1 kostką margaryny można dodać trochę alkoholu rozsmarować na połówce biszkopta
ugotowane mleko z puszki połączyć z 3/4 kostki margaryny i ok połowę tej masy rozsmarować na masie budyniowej i przykryć drugą połówką biszkoptu na to posmarować resztę masy mlecznej
na patelni rozpuścić 1/4 kostki margaryny i 3 łyżki cukru wsypać słonecznik i smażyć mieszając na słomkowy kolor posypać wierzch ciasta (ciepłym słonecznikiem)