Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto porzeczkowe z galaretką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Jajka ubij z cukrem na parze na puszystą masę. Kiedy ostygną, dodaj mąkę, proszek do pieczenia. Piecz ciasto 30 min w temp. 170°C.
Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Zmiksuj z masłem, wymieszaj z porzeczkami.
Biszkopt nasącz słodką kawą, wyłóż masę. Zalej rozpuszczonymi galaretkami i odstaw do stężenia.
Porcje 12. : 60 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 290.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa</strong>Źródło: Bella Relaks