Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i słodkie z lekkim kwaśnym posmakiem porzeczek
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i miksujemy. Ciągle miksując, wlewamy olej oraz stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Porzeczki oprószamy mąką i wsypujemy do powstałej masy (ilość porzeczek zależy od naszych upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (użyłam tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni.