Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe czy fasolowe już tak bardzo nie dziwią. Do grona warzywnych deserów dołącza ciasto pomidorowe. Przepis pochodzi z 498. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do rondelka i podgrzewać przez kilka minut.
Następnie wystudzić i przetrzeć przez sito - wprost do robota. Dodać banana. Wlać olej. Dodać cukier, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Przyprawić cynamonem, imbirem i solą. Zamknąć i zmiksować.
Masę przelać do tortownicy (natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą). Piec „do suchego patyczka” w temp. 180 st. C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło. Roztopić i wymieszać. Połączyć z mascarpone. Wyłożyć na wierzch wystudzonego ciasta.
Brzegi oprószyć kakao. Środek udekorować prażonymi płatkami migdałów.