Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pomarańczowe z czekoladą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej, połącz z cukrem pudrem, proszkiem i czekoladą. Dodaj jajko, masło i skórkę z pomarańczy. Zag nieć. Ciasto chłodź 30 minut. Wyłóż spód i brzegi formy. Cienko posmaruj dżemem.
Masa: jajka utrzyj z cukrem. Dodaj skórkę i na zmianę mąki i śmietanę. Wymieszaj, dodaj aromat. Wlej na ciasto. Ułóż plasterki pomarańczy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 75 min., ilość porcji 8, cena za porcję 1,60 zł.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie