Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam kolejną propozycję do popołudniowej kawy. Ciasto z rabarbarem lub musem jabłkowym. można też dodać jabłka pokrojone w ósemki.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 254
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2414
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 254
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2414
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Tłuszcz z cukrem utrzeć na pianę, dodać trochę letniego mleka i wbić jajka. Dobrze wymieszać, wsypać mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. tak 3/4 objętości ciasta wyłożyć na blaszkę tortową średnica 26 cm. Na wyłożone ciasto położyć mus jabłkowy, posypać to cynamonem. Przykryć mus pozostałym ciastem. Piec ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Test suchego patyczka. W przypadku jabłek pokrojonych w ósemki wkładać kawałki owoców wąskim brzegiem do środka na całość ciasta wyłożonego na blaszkę . Jabłka najpierw obieramy ze skórki. Po wystygnięciu ciasto lukrujemy rozpuszczonym cukrem pudrem z sokiem cytrynowym. W przypadku kiedy robimy sezonowe ciasto z rabarbarem to najpierw rabarbar obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i dobrze posypać cukrem. Wstrząsnąć lub wymieszać łyżką aby cukier pokrył wszystkie kawałki. tak przygotowany rabarbar zostawiamy na ok. 1 godz. Po tym czasie przecedzamy przez sitko . Powstały sok możemy wypić z wodą niegazowaną lub gazowaną jako dodatek do drugiego dania na obiad.