Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto meeeeega czekoladowe, w sam raz dla czekoholików :-) zainspirowane przepisem Nigelli, z moimi modyfikacjami
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać stopniowo jajka i nadal ucierać. Wsypać mąkę z sodą i kakao, dodać śmietanę i wszystko dobrze utrzeć. Zmniejszyć obroty miksera i lekkim strumykiem dodawać wrzątek. Na koniec wsypać drobno pokrojoną czekoladę i wymieszać łyżką. Formę (u mnie keksowa) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni (do tzw. suchego patyczka).
Ok. pół godz. przed końcem pieczenia przygotować syrop. Wodę zagotować w garnku z cukrem i kakao. Gotować co jakiś czas mieszając aż syrop lekko zgęstnieje i zacznie robić się delikatnie klejący. Jeszcze ciepłe ciasto polewamy syropem, którego część powinna wsiąknąć w placek. Smacznego :-)