Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowo-serowe"
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 71
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 45
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 38
Ciasto na pizzę bez drożdży to świetna propozycja dla osób, które nie lubią c...
Odsłon: 644
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 71
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 45
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 38
Ciasto na pizzę bez drożdży to świetna propozycja dla osób, które nie lubią c...
Odsłon: 644
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem, wlej 3 łyżki wrzątku. Dodaj sypkie produkty oraz ubite białka. Upiecz, przekrój na 3 placki.
Krem chałwowy: z żółtek, mleka, czekolady mąki, cukru, ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem i chałwą. Wymieszaj z orzechami.
Krem serowy: ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem i serem, dodaj pokrojone owoce. Dolny placek posmaruj kremem chałwowym i 1/3 kremu serowego. Nakryj drugim plackiem, nałóż krem serowy. Nakryj plackiem, polej polewą.
Porcje 20 Przygot. 120 min Cena 2,10 zł Kalorie 434 kcal
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie