Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny, smaczny krem dzięki połączeniu orzechów z ciasteczkami i smakiem coli :)
blacha 24x40 cm
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Żółtka oddziel od białek, białka ubij ze szczyptą soli i cukrem. Dodaj żółtka, zmielone orzechy. Następnie kaszę mannę oraz mąki przesiane z proszkiem. Biszkopt wylej na blaszkę 24x40. Piecz ok. 25 min. w 180 st. Po wystudzeniu przetnij na pół. Nasącz naparem z kawy.
Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 szklanki cukru. Zmielone orzechy i herbatniki zalej szklanką coli, zostaw na około 30 min. Wystudzony budyń utrzyj z masłem, dodaj masę orzechowo-ciasteczkową i dokładnie wymieszaj. Połowę masy wyłóż na pierwszą warstwę biszkoptu, przykryj drugą i wyłóż resztę kremu. Wierzch posyp pokruszonymi herbatnikami lub zmielonymi orzechami.