Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy placek orzechowy.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Masło utrzeć z cukrem, dodać po jednym jajku i po łyżce przesianej mąki pszennej i ziemniaczanej, proszek, orzechy i mleko. Dobrze wyrobić ciasto na jednolitą masę. Wylać do płaskiej, natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Posypać cukrem pudrem lub polukrować albo polać czekoladą lub orzechową polewą. Ciasto można przybrać również bitą śmietaną.