Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciastka oreo w połączeniu z masą sernikową i borówkami - czy może być coś lepszego? :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
1) Pokrusz ciastka oreo i połącz z roztopionym masłem. Z powstałej mieszanki uformuj spód ciasta i włóż na 30 minut do lodówki.
Zmiksuj jogurt naturalny oraz serek mascarpone. Po chwili dodawaj stopniowo cukier puder.
Żelatynę zalej wodą i ogrzewaj, do chwili aż się rozpuści. Pamiętaj, że roztworu nie można zagotować. Kiedy trochę przestygnie, dodaj do niego łyżkę mieszanki jogurtowo-sernikowej i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj całość do wcześniej przygotowanej masy.
Połącz masę z ubitą śmietaną. Dodaj owoce i dokładnie wymieszaj.
Umieść masę w formie do pieczenia. Na górze ułóż ciastka oreo i kilka borówek. Powstałe ciasto chłodź przez całą noc. :)