Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na sobotę jest pełne lekkości i owocowego smaku. Wystarczy kilka podstawowych składników do jego wykonania.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 64
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Przygotuj krem budyniowy. Najpierw odlej ćwierć szklanki mleka, a następnie wymieszaj je z proszkiem i cukrem. Pozostałe mleko zagotuj w rondelku, a następnie dodaj do niego budyń. Zmniejsz moc palnika do minimum, mieszaj za pomocą rózgi i ciągle gotuj aż zrobi się gęsty oraz jednolity. Odstaw do wystudzenia.
Po tym czasie ubij masło na jasną i puszystą masę. Dodawaj po łyżce budyniu, cały czas mieszając. Krem na końcu nie powinien mieć grudek.
Przygotuj formę i wyłóż ją herbatnikami. Przełóż na nie masę budyniową. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, dokładnie wymieszaj i odstaw. Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder.
Łyżkę śmietany połącz dokładnie z żelatyną, a następnie całość przełóż do kremu i krótko połącz składniki. Gotową masę przełóż na krem budyniowy. Umieść teraz ciasto w lodówce, aby wszystkie warstwy stężały.
W tym czasie przygotuj galaretkę truskawkową zgodnie z opisem na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Truskawki umyj, osusz i podziel na mniejsze części.
Wyciągnij ciasto, ułóż na nim truskawki i borówki. Zalej tężejącą galaretkę i ponownie wstaw do lodówki.