Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo masło orzechowe mnie nie przekonuje ale już jako składnik ciasta jak najbardziej zwłaszcza jako słodka polewa. Ciasto zasmakowało nawet mojemu wybrednemu synusiowi, więc chyba warto wypróbować.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Wykonanie: 1.Przesianą mąkę i proszek do pieczenia zmieszać i dodać sól. 2.Rozpuścić czekoladę w tzw. kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia. 3.W dużej misce utrzeć masło z cukrem i olejkiem waniliowym na bladożółtą masę. 4.Dodawać po jednym żółtku dokładnie miksując po każdym. 5.Zmniejsz obroty miksera i dodawaj stopniowo rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe, 6.Następnie dodaj suche składniki na zmianę z mlekiem. 7.W dużej misce ubij białka na sztywną pianę i połącz z ciastem przy użyciu łopatki lub na bardzo wolnych obrotach miksera. 8.Przełóż ciasto do formy i piec w temp. 160°C około godziny lub do tzw. suchego patyczka. 9.Pozostaw ciasto na 10 minut w tortownicy, po czym wyjmij na metalową kratkę do całkowitego wystudzenia. 10.Wszystkie składniki polewy zmiksuj na gładką masę. 11.Rozprowadź polewę po wierzchu i bokach ciasta.