Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrosło wysokie, puszyste i smakuje po prostu rewelacyjnie. A robi się dosłownie chwilę.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę z wysokim brzegiem lub blachę z piekarnika wysmarować masłem.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, na najwyższych obrotach przez 1-2 minuty. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z maślanką dodawać porcjami do masy jajecznej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do formy i wyrównać powierzchnię. Posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Piec 20-30 minut (w zależności od wielkości formy).
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i od razu polać równomiernie śmietaną. Zostawić do ostygnięcia. Smacznego :)