Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które nie wymaga długiego mieszania składników. Jest lekko wilgotne i owocowe.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 283
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4990
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 283
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4990
Składniki
Tortownica 20 cm. Masło roztapiamy i studzimy. Miętę rozdrabniamy z sokiem z limonki. Mąkę mieszamy z sodą i cukrem. Mieszankę miksujemy na wolnych obrotach, dodajemy jajka, jogurt, przestudzone masło i rozdrobnioną miętę. Wszystko krótko mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej margaryną. Borówki płuczemy, osuszamy, obtaczamy w wiórkach kokosowych i wykładamy na ciasto lekko dociskając. Pieczemy w 180 C koło 50 minut.