Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Zamiennik karpatki :)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe łączymy z żółtkami, mąkami i budyniami. Dobrze mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż budyń będzie gęsty. Przykrywamy folią stretch, zostawiamy do wystudzenia. Dno formy o wym. 24x24cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy biszkopty. W misie miksera umieszczamy budyń. Miksujemy dodając łyżka po łyżce miękkie masło. Miksujemy przez około 8-10 minut do uzyskania gładkiego kremu. Gotowy krem wykładamy na przygotowany spód i układamy drugą warstwę biszkoptów. Dekorujemy czekoladą. Smacznego. Link do video przepisu https://www.instagram.com/reel/CoASs8FIeLi/?igshid=YmMyMTA2M2Y=