Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z twarogiem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 29
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3822
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2291
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 29
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3822
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2291
Składniki
Miód, margarynę, cukier i mleko zagotuj. Ostudź. Mąkę przesiej, dodaj sodę, jajka i stopniowo masę miodową, zagnieć. Chłodź 30 min. Ciasto podziel na trzy części, rozwałkuj. Ułóż w blaszkach (25x30 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Masa: twaróg zmiel. Margarynę stop, dodaj twaróg i cukier, zagotuj. Mleko, budyń i mąkę ziemniaczaną rozrób. Dodaj do masy serowej, wrzuć bakalie, dodaj żółtko. Mieszając, gotuj 4-5 min.
Ciepłą masą przełóż placki. Ciasto najlepiej smakuje na następny dzień, gdy skruszeje.
<strong>Przepis przysłała Izabela Boguś z Brzostówka</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie