Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję ciasto miodowe, które przekładamy masą z gotowanego sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 722
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 298
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 185
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.Piec na blaszce wyłożonej pergaminem. powinno nam wystarczyć na 3 placki. Temperatura pieczenia 150 stopni- termoobieg ok. 15 min. każdy placek. Placki można upiec dzień wcześniej. Ser mielimy lub używamy gotowego z wiaderka. Dodajemy cukier,jajka,dobrze mieszamy.W garnku rozpuszczamy margarynę i wciąż mieszając dodajemy partiami ser wymieszany. Gdy masa zacznie się gotować,dodajemy rozpuszczoną mąkę i energicznie mieszamy, aż masa stanie się gęsta Gotową gorącą masą przekładamy placki.