Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3144
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 248
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3144
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 248
Składniki
Pieczemy białe ciasto: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, wsypujemy mak, lekko mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę z pergaminem i pieczemy ok. 25 min.
Pieczemy blaty miodowe: Mąkę przesiać z sodą, solą i cukrem, dodać masło, miód, szybko zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części. Pierwszą częścią ciasta wyłożyć dno blachy, nakłuć ciasto i piec ok 15 min. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta.
Masy jabłkowe: Jabłka obrać, umyć, usmażyć, podzielić na dwie części, do jednych dodać galaretkę zieloną, do drugich czerwoną.
Na blat miodowy dać masę jabłkową zieloną, przykryć drugim blatem miodowym, na to wyłożyć masę jabłkową czerwoną, przykryć białym biszkoptem. Czekoladę rozpuścić z mlekiem, polać ciasto.